Благоевградските огнеборци са посланици на доброто

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Държавната агенция за закрила на детето връчи приз "Посланици на доброто" на огнеборците от Благоевград.

Признанието е за действията им по време на бушувалия в блок 18 на квартал "Струмско" пожар, при който на 10 декември загинаха трима души, но бяха спасени 27 от живеещите там. Повече от три часа шест екипа пожарникари се бориха с огнената стихия. С риска за живота си те изведоха от осмия етаж бебета, като мокрили пелените и им давали от собствения кислород.

 

"Вие сте пример за доброто, за смелостта, за всичко, в което трябва да възпитаваме децата си, за всичко, което трябва да сме като общество. За мен като председател на Държавната агенция за закрила на детето е изключителна чест да ви наградя и да ви благодаря за спасените детски животи, за спасените човешки съдби“, това каза Елеонора Лилова, която връчи кристалната статуетка на началника Боян Кондуров.

Държавната Агенция за закрила на детето за трета поредна година ще отличи, ще покаже и ще разкаже за хората, които не са супер герои, но променят съдби с добрината си, с професионализъм и с отдадеността си на значими каузи. Те са нашите „Посланик на доброто 2021 година“

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано