Бликна пяна от фонтаните в Благоевград

Сподели във Facebook

Фонтаните пред сградата на Община-Благоевград са напълнени с течен препарат за миене. Все още не е известно кой е виновен за бликналата пяна. Видеокамерите са заснели младеж, който хоставя препарата в двата фонтана. Имало е и минаващи в района благоевградчани.

Голямото количество е сериозна предпоставка за повреда, както на филтрите, така и на помпите. Опасността от изгаряне на фонтанната система е голяма, защото до помпите достига въздух, а не вода. Усилията, които полагат служители от ОП "Строй ремонт" са насочени към изпомпване на водата, почистване на фонтанните инсталации и проверка на всички 14 помпи.

В навечерието на 24 май, ден преди началото на дефилето на абитуриентите, има вероятност фонтаните да не работят и да се извършват ремонтни и почистващи действия по съоръженията, информираха от Общината.

"Днес бе назначена проверка, като служители към звено „Инспекторат“ са прегледали записите. На тях се виждат две видимо непълнолетни лица, които сипват течност във водата на фонтанните инсталации. Кадрите ще бъдат предадени на полицията и прокуратурата", казаха от Общината.

"Поради постъпили коментари и запитвания от граждани, уточняваме че камерите работят, но те помагат единствено за установяване на нарушителите. Камерите нямат свойството да предотвратяват нарушения, тъй като превенцията се корени във възпитанието и отговорността към обществото", коментираха от общинския пресцентър.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано