Блокада край Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Благоевградчани и жители на пет села излязоха на протест. Хората блокираха участък от АМ "Струма" и затвориха пътя към македонската граница на кръстовището при село Зелен дол.

Гражданското неподчинение е заради затворения повече от половин година мост над река Струма на "Покровнишко шосе в Благоевград. Съоръжението рухна при наводнението на 12 декември миналата година. Оттогава трафикът бе спрян и хората от селата край Благоевград преминават с колите си по обходен маршрут, който удължава пътуването с над 15 километра.

Както подробно информирахме, недоволството расте с всеки изминал ден. Собственици на фирми в промишлената зона на града също надуха днес клаксони и развяха знамена на пътя.

Повече от половин година отговорните институции проявяват абсолютно безхаберие, незаинтересованост и липса на всякакво уважение към жителите на селата Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко, Габрово и Дебочица, които сега обикалят и за да стигнат до града и обратно, пътят им се увеличава с минимум 16-20 километра. Напрежението расте всеки ден заради липсата на информация и противоречивите слухове, свързани с ремонта му.

Междувременно стана известно, че проблемът с моста е задвижен. До две седмици се очаква обявяване на тръжна процедура за съоръжението.

От ресорното министерство са заявили пред областния управител Валери Сарандев и пътния шеф в Благоевград Иван Кунев за предстоящата процедура.

Вече е издадена вътрешна резолюция и разпоредба, в които са включени данни за прогнозната стойност на ремонта и времето за изпълнение. Очаква се търгът в най-скоро време да бъде открит, той е за инжинеринг и строителство и ще се проведе само една тръжна процедура. Срокът за изпълнение е 390 дни, а стойността на ремонтните дейности е около 7 200 000 лева.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано