Блокада на Е-79 заради горивата

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Фермери и други граждани, недоволни от обедняването и високите цени на горивата, обявиха гражданско неподчинение.

В неделя излизат на главен път Е-79, на входа на Кресна, където магистрала Струма влиза в града и ще направят тапа.

Един от организаторите е овцевъдът Иван Чалъков. Хората виждат колко тежка е ситуацията и не мислят да се отказват, каза той. "Цените на горивата у нас може да са с левче надолу, а на места има информация, че поевтиняването може да е и по-голямо" пресметна фермерът.

Според него около 1-1.50 лева на литър „цакат“ на колонката, защото горивото е руско и влиза у нас на 78 долара, а не по 120 долара, както е в другите страни. Цената на руската суровина е доста надолу и някой прибира разликата. Защо трябва даден хитрец да се възползва от поскъпването на горивата в другите страни на гърба на българите, пита Чалъков пред Агрозона. „Ние освен фермери сме и обикновени хора, като оставя трактора паля колата и това вече ми излиза тройно. Опитваме се с излизането на протести да поставим въпроса, а поскъпването е всекидневен проблем. Да започват да решават проблемите“, настоява Иван Чалъков.

Той посочи, че на места в Югозапада горивото се продава на 3.60 лева. "Доставчиците се възползват от безвластието, което цари в момента и скубят народа. Заради петрола поскъпна всичко, доставката на хляба и всички други продукти става с горива“, мотивира се овцевъдът.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано