Блокираха пътя към ГКПП - Илинден

Сподели във Facebook

Стотици гоцеделчевци, търговци, представители на туристически фирми и хора от региона блокираха за кратко пътя към ГКПП-Илинден.

За пореден път протестираха ефективно заради затворения от година граничен пункт с Гърция. Близо половин час недоволните бяха на пътя около кръстовището при митницата в Гоце Делчев. Протестиращите заявиха, че се готви блокада и на ГКПП-Кулата.

Хората настояват за незабавно отваряне границата за леки автомобили и туристи. Към момента опрез Илинден-Ексохи преминават само камиони. Сред скандиращите за вдигане на бариерите бяха и гръцки търговци от Драма.

Припомняме, преди дни кметовете на Гоце Делчев, Банско, Разлог и Белица, водени от благоевградския губурнатор Николай Шушков, бяха в Драма именно по този проблем. Те подписаха декларация за незабавно отваряне на Илинден-Ексохи. По този начин ще се облекчи и трафикът на ГКПП-Кулата, откъдето дневно преминават над 5000 автомобила, а туристите чакат повече от три часа, мотивираха се кметовете в Пиринско.

Междувременно стана известно, че в началото на месец юли на ГКПП - Кулата - Промахон ще има две нови ленти за преминаване. Ще бъде подсилен полицейският екип на пункта. На пункта вече са пристигнали будките, които ще бъдат разположени на новите платна. Предстои свързване на съответните електроннисистеми, за което е необходимо съдействие и от българските власти.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. браво! -
    Изяште ги!

Избрано