Блокират път към благоевградско село

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Въпреки решение на Община - Благоевград да затвори сметище за строителни отпадъци, местните жители все пак ще протестират днес.

От 14.00 до 18.00 часа ще блокират пътя към близкото до града село Изгрев. Това потвърди кметът Йордан Китанов. Имат издадено разрешение за мирен протест от градоначалника Методи Байкушев.

Хората настояват кулите от всякакви боклуци да се почисти, тъй като има опасност при обилни дъждове да залеят къщите им.

Китанов има идея депото да се превърне в стадион или писта за мотокрос. "Каквото и да си говорим, става въпрос за пари. Идвало ми е идеята - така и така стана там тази планина, да има как да го разработи проектант - там става много добре за писта за мотокрос и ендуро. На тази височина може да се направи и стадион", заяви той пред радио Благоевград. На фона на тази планина от боклуци, колкото и странно да изглежда, село Изгрев се разраства. Новите и богати къщи са над 50. Разрастват се обаче и другите проблеми. Улиците и пътищата в селото се оказаха върнати на собствениците на земеделски земи.

Кметът на село Изгрев се бори с незаконното сметище от 10 години, но без резултат. Преди близо три години РИОСВ издаде императивно предписание на община Благоевград за затвори незаконното депо за строителни отпадъци. Само за месец пътищата между града и селата се превърнаха в сметища. Общинската власт тогава реши, че е по-добре да си плаща глобите и депото да си работи. Към момента решението на проблема е сметището в село Бобошев, което е на 24 километра от Благоевград.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано