Боксьорът Илиев съди кметския екип в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Собственикът на Боксов клуб "Югозапад" Илия Илиев дава на съд кметския екип в Благоевград.

Исковата претенция е заради силовото затваряне на залата за тренировки в двора на бившата казарма в града. Припомняме, Илиев и възпитаниците му бяха изгонени чрез смяна на патроника на вратата. Там от няколко месеца са заключени екипи, лични вещи и документи на Илиев. Това стана в края на миналата година, а едва преди дни се оказа, че сградите в новоизградения от екипа "Камбитов" парк "Македония" в поделението, са незаконни.

"Лош вестоносец стана зам.-кметът по сигурността и спорта в Благоевград Любен Милев", припомни Илия Илиев. В личен разговор бившият полицейски шеф му казал с категоричност, че повече неговият клуб няма място в "Македония". Илиев смята, че това е реваншистко решение, тъй като неотдавна той изтъкна пред медиите, че в Благоевград управлява "червена хунта", водена именно от Любен Милев.

"След като съобщих това публично, от кабинета на Румен Томов, признаха, че изградените с милиони левове сгради са извън закона", каза боксьорът.

"До края на седмицата депозирам съдебен иск срещу действията на кметския екип в Благоевград или както гражданите ги наричат "белите перчеми". Адвокатите ми ще определят размера на претендираното финансово обезщетение", заяви Илия Илиев.

По делото ще поиска за свидетели зам.- кметът Ясен Попвасилев и пресаташето Пролет Трифонова, тъй като двамата присъствали на разговор между Илиев и градоначалника Томов, в рамките на който го питал кога ще отключи залата за тренировки на децата. "Отоговори ми - вие си имате една стратегия, ние си имаме друга стратегия", цитира боксовият треньор.

Парите, които ще присъдят магистратите, Илиев ще дари на Гимнастически клуб "Любчо Солачки". "Приживе Любчо Солачки беше мой първоучител в спорта. Когато бях в 4-ти клас Солачки дойде в моето училище. Правихме набирания на едно дърво пред училището. Той подбра няколко съученици, които направихме най-много набирания. Така започнах тренировки по гимнастика в Спортния интернат", спомни си Илия Илиев.

Напиши коментар

Коментари

  1. Общината -
    Илия Илия, н....л си се до шия.
  2. О -
    Тоя Милев недоносен капут е толкова вреден за града колкото и Томов.Айде по скоро да се махат

Избрано