Борисов: Ако всички тези партии влязат, няма шанс за правителство

Сподели във Facebook
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов благодари на избирателите и изрази задоволство от първото място на партията днес.

"Благодарим на всички българи, които си направиха труда да гласуват. Категорична е победата на ГЕРБ-СДС! Край на компромисите! Глас народен - глас божи", каза Борисов по време на кратък брифинг.

Той обаче не пропусна да коментира бъдещиия кабинет. "Ако всички тези партии влязат в парламента, то няма да има шанс", изтъкна Борисов. Посочи, че с "Възраждане" няма да има правителство, на все пак ги поздрави с доброто представяне.

"Ние няма да подменим вота на хората. Нашата програма ще бъде основноположна за всички, които искат да имат правителство", декларира герберският водач. Той ядосано констатира, че "още от днес някои започнаха да поставят условия". Той се оплака, че от него се очаква да се съобразява с формация с двойно по-нисък резултат. 

"Към днешна дата има 100% да има правителство. Всички без "Възраждане" са наши партньори за създаване на правителство. Хората гласуваха за политици с имена, а не за премиер, който не му се знае името, заяви Борисов.

По прогнозите на социолгически агенции, шнс за 51 НС имат девет партии. Преброяването на гласовете от Районните избирателни комисии започна след 20.30 часа, но обичайно, социолозите подредиха мандатите на депутатите много преди този час. Докато Борисов отговаряше на журналистически въпроси, обявиха, че при паралелното преброяване, "Взраждане" е втора политическа сила, следвана от ПП. 

  

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано