Борисов благодари на кмет и игумен

Сподели във Facebook

Премиерът Бойко Борисов се помоли в Рилския манастир. "Благодаря на църквата, която ни помага в кампанията за ваксинирането срещу COVID-19. Това е единственото спасение и се надявам, че все повече българи ще се ваксинират", заяви той по време на визитата си в манастира.

Стартира изграждането на локална пречиствателна станция за нуждите на Рилския манастир. Вчера кметът на Рила Георги Кабзималски е оттеглил  жалбата си срещу проекта, стана ясно на срещата между борисов, Кабзималски и игумена дядо Евлогий.

За изграждане на съоръжението правителството одобри допълнителни разходи в размер на 1 620 000 лева.

"Благодаря, че вчера оттеглихте жалбата си за заустването и така пречиствателната станция ще заработи. Всичко, за което говорихме при последната ни среща, е свършено“, посочи Бойко Борисов пред кмета на Рила.

В хода на разговора епископ Евлогий акцентира, че щом времето позволи и температурите станат по-високи ще продължи извършването на строителната реконструкция и художествената реставрация на Рилската света обител. За целта през юни правителството осигури 600 000 лева.

От своя страна кметът на Рила Георги Кабзималски изрази благодарност за изграждането на инфраструктурата в общината. Той специално акцентира върху социалните дейности, които развива общината. Добави също така, че в града са санирани училището, детската градина, Културният дом и сградата на общината, обновяват се и четири улици.

Борисов направи инспекция и на укрепеното срутище на пътя към Рилския манастир.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано