Борисов и Горанов провериха тръбите в Перник

Сподели във Facebook

Нощният режим на водата в Перник остава. Не е известно кога перничани ще имат вода денонощно.

Това стана по време на инспекция на новия водопровод в града от премиера Бойко Борисов, финансовия Владислав Горанов и Николай Нанков.

Борисов публикува видео в джипката преди и след инспекцията. Тримата се срещнаха с кмета на Перник Станислав Владимиров.

Двамата разгледаха трасето по полагането на новите съоръжения в града, който е воден режим от ноември миналата година.

"Много хейт имаше, но ако някой си мисли, че водата се носи на ръка. Това е уникално съоръжение", коментира Николай Нанков.

"Отстрани, като даваш акъл, е по-лесно винаги. Навремето като бях в Банкя мъжете се бяха събрали, изкопаха си водопровод'', разказа министър-председателят, след като кметът на Перник обясни, че 80 на сто от ВиК в квартала ще бъде подменен и че аварии се случват, тъй като водопроводите са правени от самите стопани", спомни си Борисов.

Пернишкият градоначалник поясни, че са се появявали много фалшиви новини за водопровода от Белмекен. Той изрази задоволството си, че е доставена 300 хиляди литра вода само за месец.

Режимът през нощта е заради загубите по трасето. 4 километра от водопровода в квартал „Църква“ вече са подменени. Остават проблемите с налягането в квартала заради новите тръби и по-големия им обем.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано