Борисов подреди новите министри в болницата

Сподели във Facebook

Бойко Борисов обяви официално имената на министрите в кабинета. Той се включи във Фейсбук от зала в болницата, където снощи бе опериран.

Премиер ще бъде Даниел Митов. “Те сега се радват, че куцам, но главата ми е здрава”, каза Борисов. Българските избиратели искаха аз да съм премиер. Не се кандидатирах за премиер само за да е мир. Може да сме достойна опозиция. В момента има огромно управляващо мнозинство", каза Борисов.

"Вицепремиер и министър на отбраната предлагаме Румен Христов. Даваме ясно знак с Румен и Дани Митов за нашата ориентация към евроантлантизма", изтъкна Борисов.

Любен Дилов е министър на туризма. Александър Иванов – младо лице на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. "Не че работиха Петя Аврамова и Николай Нанков зле, но хората искат нови хора. Това е нашата стратегия като партия", мотивира се Борисов.

Томислав Дончев е безспорно най-големият капацитет по еврофондовете. Десислава Ахладова остава министър на правосъдието.

Калин Вельов е министър на културата. Ивелина Василева – министър на околната среда и водите.

Делян Добрев ще е министър на енергетиката. Жечо Станков на икономиката.

Постовете си запазват Костадин Ангелов, Деница Сачева, Росен Желязков, Екатерина Захариева, Десислава Танева и Красимир Вълчев.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано