Борисов обяви кога ще има "разглобка"

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Бойко Борисов назова две причини, които могат да изкарат ГЕРБ от управлението. Лидерът, подобно на съпартийците си, остро разкритикува бюджета, предложен от финансовия министър Асен Василев и постави ултиматум на ПП-ДБ - ако предложенията на ГЕРБ не влязат в план-сметката, може да напуснат управлението.

"Ако в този бюджет ги няма политиките на ГЕРБ, поименно изписани, аз знам парламентарната група какво ми казва и ще се присъединя към нея. Няма ли го писано, няма ли го гарантирано, няма да се поддадем повече. Нито имаме заместник-министри, няма да носим отговорност за безобразията, които правят, подчерта Борисов, цитиран от БНТ. Той назова, че единственото добро на управлението, е ясната евроатлантическа посока на страната, но всичко останало е в противовес с идеологията на ГЕРБ.

"Като начало повече не трябва да ни наричате сглобка - не виждам в тази превърнала се в цинизъм дума нищо рационално, нищо добро за хората. Вчера на учението в Ново село си дадох сметка за себе си, че всъщност ей този евроатлантизъм, станал и той вече трудна за преглъщане дума, ако днес категорично не кажем "тръгваме си" - стои това. Светът е токова сложен в момента - война в Украйна, война в Израел". Борисов коментира и планираното увеличаване на пенсиите: "Ние сме консервативна център дясно партия, която на глас е изричала преди избори - няма да вдигаме пенсиите, защото бюджетният дефицит трябва да е нула или на излишък. Това се казва физиономия и идеология на хора, които искат правилно управление на публичните финанси".

Коментира още, че към раздутия дефицит са прибавени 40 млрд. лв. събираеми суми - и попита с какви нови инвестиции ще бъде постигнато това. "С ужас установявам, че България се превръща в един соларен парк. Навсякъде стъкло, едно две работни места. Природата се превръща в стъкло", каза Бойко Борисов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано