Борисов пресметна депутатите на ГЕРБ в следващия парламент

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа възможната следизборна коалиция с някои от партиите. Той изброи шест приоритета на партията в следващото Народно събрание.

Шестте приоритета са закон за 100 процента диверсификация на доставките на газ от "Газпром" и дългосрочен договор за доставки на втечнен газ, таван на цените на горивата от 2.70 лева, договор със САЩ за доставка на още осем изтребителя F-16 блок 70, диверсификация на доставките на руско ядрено гориво и мощности, край на "издевателствата" с цената на тока и съдебна реформа.

"Обръщам се към колегите от всички политически партии. Готови сме да управляваме или да бъдем партньори, макар и в опозиция, само с партии, които са готови да приемем заедно 100% диверсификация от руския газ като първи закон в новото Народно събрание. Още сега служебният кабинет да обяви търгове за 10 г. за доставки на втечнен газ. Трябва да спре издевателството с цената на тока. Нищо не налага повишаване на цените на електроенергията.
Готови сме да седнем на една кръгла маса и да говорим за истинска съдебна реформа. Имаме достатъчно експерти. Не на последно място можем да си ортнирсме с партии, които са готови да работим за влизането на България в Еврозоната", заяви Борисов на пресконференция онлайн.

Той подчерта, че при правителствата на ГЕРБ България е станана най-голямата газопреносна страна на Балканите.

"След два месеца ще имаме 59 депутати - колкото сега, или повече. С втората или първата партия ще имаме голямо мнозинство да приемем всички тези закони. Както ги подкрепихме за изгонените руски дипломати, за Македония и оръжието за Украйна.", каза още Борисов. "Аз не съм човек, който по време на криза търси оправдание. Обръщам се към нашите политически опоненти да спрат да лъжат и да търсят оправдания", призова Борисов.

Напиши коментар

Коментари

  1. Мария Дидова -
    Браво г н Борисов ????????????????????

Избрано