Борисов разкри 9 милиарда харчове на кабинета за месец

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Бойко Борисов нападна правителството за тока, дефицита, инфлацията. Разкри, че са изхарчени 9 милиарда лева през декември. 

"9 милиарда за декември и това да остане скрито от медиите, да не се говори за 9 милиарда рекордни разходи. Аз твърдя, че тези хора след приказките си по нас, няма да построят нищо, даже и велоалея няма да направят. Продължаваме да сме без бюджет и план за възстановяване", добави бившият премиер.

В същото време самият Борисов и неговите експерти сами дадоха съизмерими данни за миналата година, когато през декември 2020 са изхарчени 7,8 милиарда лева, а дефецита е бил 3,5 милиарда при сегашни 4 милиарда лева. За тогава те оправдават стойностите с ковид кризата и с мерките за подпомагане, сякаш те не са валидни и сега", заяви Бойко Борисов по време на брифинг в централата на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ на няколко пъти попита защо правителството не свали цените на тока, след като е очевидно, че няма нещо, което да ги надува на нивата, на които те са в момента.

"Всичко около цените на тока е едно и също като преди година - на пълна мощност работят всички централи, и атомни, и тец-ове, няма по-високи разходи за производителите, всички показатели са постарому, защо тогава цените се вдигат, защо правителството не ги намали", пита Борисов.

Той пресметна, че става дума за милиарди левове печалба, които отивали в една малка група хора. Борисов обаче не ги назова.

"Помните, че предупредих пенсионерите, че ще ги излъжат. Казаха им, че ще им дават по 120 лева. Излъгаха ли ви? Излъгаха ви! И сега с тая инфлация 10 процента дето върви… ще ви вземат и малкото", разгневи се Борисов.

"Имам информация, че вече имало едно остро писмо, което било скрито. Ударът по Булгаргаз, който готвят, и реакцията вчера на Стоянов, ме водят до размисли, че нещо искат да правят с Булгаргаз. Нормално, премиерът, носещ цялата отговорност, да се подразни, ако му вдигнат така цената на газа“, каза Борисов и показа графика с повишаването на цената на газа.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано