Борисов се зае с безводието в Перник

Сподели във Facebook

Премиерът Бойко Борисов разпореди разследване заради течовете на вода към "Стомана"-Перник.

Това обяви той във видеоклипове, които качи в профила си във Фейсбук.

Борисов пристигна при бедстващите перничани, но не се срещна с тях, а само с подчинения си икономически министър Емил Караиванов, който е натоварен да се справи с безводието в града и в още десет населени места.

Трети ден продължава обследването на водопреносната мрежа в района на „Стомана“ – Перник. Обследва се мрежата по Клон 2, където се губят по около 90 литра на секунда.

Караниколов докладва, че проблемът е основно в остарялата водоснабдителна инфраструктура, която не е подменяна от 1954 година, става ясно от публикуваните клипове на Борисов.

„Ние ще направим всичко възможно да осигурим питейна вода и мисля, че ще се справим, но проблемът с инфраструктурата в Перник е трагичен“, посочи Караниколов.

„На практика правим нова водопроводна система“ , посочи премиерът. Борисов разпореди също максимално да се ускори работата и по основния ремонт и реконструкция на пречиствателната станция за питейни води на Перник, за което правителството отпусна 3,2 милиона лева.

"Да се извика проектант за пречиствателната станция. Ако трябва за пречиствателната станция, поръчката да се пусне по национална сигурност, за да стане веднага", разпореди Борисов.

„Икономическа полиция цялата да дойде в Перник и всичко по трасето да бъде събрано, разпитано, документ по документ да се проверява“, разпореди премиерът.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано