Борисов: Слави е болен, Нинова да върне мандата и да свърши агонията

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов започна предизборните си обиколки в Югозапада. "Слави е болен човек. Нинова да връща мандата и да се свърши с тази агония. Ние разбрахме ли кога Христо Иванов или Мая Манолова са били при Трифонов? Не го разбрахме. И чак когато им е отказал, стана лош. Съберете се Мая – министър-председател, Корнелия и Хаджигенов вицепремиери и управлявайте. Радев насъска народа. Избори 2 в 1, само и само да спечели Радев", коментира в Перник днес Борисов.

Той е в миньорския град за 14 рожден ден на ГЕРБ заедно с бившия здравен министър Кирил Ананиев.

В Перник хората го посрещнаха с възгласи „Бойко, Бойко!“ и го увериха, че ГЕРБ е първа политическа сила. Борисов е заедно с бившия здравен министър Кирил Ананиев на 14-годишния рожден ден на ГЕРБ в миньорския град. "Ако ГЕРБ са на власт пътят до Перник ще е готов", отвърна Борисов.

Ето още от изявлението му в Перник, предавано на живо в социалната мрежа:

„Румен Радев и партиите, които застанаха срещу нас, са виновни за настоящия хаос. Целта на Радев е да контролира еднолично държавните ресурси и да си осигури победа на президентските избори. Безумно е да има избори през седмица през ноември, защото на Радев нямало да му хареса предсрочният парламентарен вот да се проведе заедно с президентските избори. Заради неговата амбиция българските данъкоплатци ще платят над половин милиард лева за избори.

Тези хора не разбират, че демокрацията е скъпа, но изисква отговорно поведение. Ако е достоен политик, Корнелия Нинова трябва да върне мандата още днес, защото стана ясно, че никой няма да я подкрепи.

Христо Иванов и Мая Манолова щяха да се борят със задкулисието, но вчера стана ясно, че тайно са ходили да се молят за постове при Слави Трифонов. Както ме обикаляха мен навремето, така сега коленичат пред него.

Управлението на служебното правителство е пълен крах. „Най-много ме дразни като кажат, че ще пращат хора на границата. Ние бяхме направили да няма нулева миграция. Отидох в Брюксел и донесох 360 млн. лв. на България за границата. Сега щели да правят нови центрове. Само ще похарчат едни нови пари. Външната политика е пълен провал. Ние сме против нелегалната миграция.

Чак сега започнаха да говорят, че видите ли трябвало да си говорят и да гледаме избирателите. Как ще изчегърташ първата и втората политическа сила. Ще се учудя, ако Корнелия Нинова започне да говори, след като три партии са й казали, че няма да правят коалиция с нея.

„Както ни подреди народът, така трябва да се съобразиме. А първите са длъжни да направят правителство. Така, че да връщат мандата, да отиваме на избори и да се свършва с тая агония“, призова Борисов и покани младите хора утре на конгрес на младежкия ГЕРБ.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано