Бръчков благодари на петричани за разчистване на свлачищата

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Кризисно е положението заради наваднените участъци в Петрич и селата. Откъснати са няколко села заради свлачища, които само към Беласица са над десет.

На място е пристигнал и областният управител Николай Шушков, който преди това бил в Гърмен. Вече информирахме, че там е обявено бедствено положение. Има и скъсан главен водопровод.

"Благодаря на всички граждани, които се отзоваха в този труден момент за община Петрич. Освен техниката, с която разполагаме, много граждани изразиха готовност да помогнат и се включиха на терен за овладяване на обстановката. Ангажирана е и техника на частни фирми. Продължаваме да следим ситуацията при помпите на река Струмешница. Екипи не могат да стигнат до тях заради огромното количество събрала се вода. Не знаем какво е състояние им в този момент. Ще работим за отстраняване на последиците от изминалите часове и през следващите дни", информира кметът Димитър Бръчков.

Изцяло е затворен пътят към село Беласица и едноименната хижа в планината. Ще бъде извършено обследване, за да се види състоянието му след разчистваве на падналата земна маса.

Движението в Подгорието се осъществява в едната лента в участъка преди село Коларово и между селата Камена и Яворница.

"Молим за повишено внимание, защото има свлечени камъни и кал на много места в този район. Работата на техниката в селата продължава", апелира петричкият кмет и подчерта, че толкова поройни дъждове не е имало в района.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано