БСП с важно решение за благоевградския депутат Нинова

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

На "Позитано" 20 взеха категорично решение за Корнелия Нинова, която е депутат от Благоевградски избирателен район.

"Всеки социалист, който е бил или е председател два последователни мандата на общински, районен, градски, областен съвет на партията, както и на самата партия, не може да бъде избиран отново на същата позиция. Решението е взето в условия на наличен кворум и в присъствието на 18 от 31 членове Общопартийната контролна комисия на БСП. Това бе съобщено днес от пресцентъра на партията. 

"В тази връзка, Корнелия Нинова има изпълнени два последователни пълни мандата като председател на БСП и не може да бъде избирана отново за председател. Органът, който ще отговаря за допускане на кандидатите за председател на БСП до участие в пряк вътрешнопартиен избор, няма право да допусне до участие в него Корнелия Петрова Нинова", реши още комисията с пълно единодушие, без гласове „против“ или „въздържал се“.

ОПКК напомня още, че 2 последователни пълни мандата е императивна норма, при която няма варианти за алтернативно тълкуване и поведение. Решението на ОПКК ще бъде изпратено до всички социалисти в страната, като заедно с мотивите си то е задължително за изпълнение.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано