БСП се отрече от свои съветници

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Продължават интригите и политическите скандали, провокирани от избора на нов председател на ОбС. След утвърждаването на Костадин Загорчин от ГЕРБ, БСП се отрече от своите представители в местния парламент.

С публична декларация, червените в Банско заклеймиха лидерите Костадин Дурчов и Благой Милев.

"БСП се разграничава от позицията на общинските съветници в ОбС – Банско, които сключиха негласна коалиция с ГЕРБ в Общински съвет. От действията двамата общински съветници от квотата на БСП пролича, че те не представляват ничии други интереси, освен своите", сочат от ценралата на социалистите в Банско.

"БСП не може да толерира създаването и консумирането на коалиция ПП ГЕРБ – БСП на ниво Общински съвет – Банско с цел лични интереси. Години наред БСП се бори с модела „ГЕРБ“ и всякакви местни конгломерации с участието ПП ГЕРБ и отломките от нея са неприемливи за нас и за нашите избиратели. В тази връзка, мотивирайки се с принципните и идеологически различия с позицията на общинските съветници от квотата на БСП, ние от БСП – Банско изразяваме своето несъгласие с позицията на Благой Милев и Костадин Дурчов", категорични са от актива на партията.

Веднага след обяваване на позицията в страницата на БСП-Банско, местният активист Костадин Атанасов отрече фактите.

Той заяви, че няма как да бъде снето доверие от двамата съветници, тъй като гласуването е било тайно и не може да се потвърди, че именно те са подкрепили Костадин Загорчин.

Припомняме, преди два дни ОбС - Банско гласува за нов председател. С 9 гласа бе избран Костадин Загорчин-управител на ВиК-Разлог. До това се стигна след изненадващото детрониране на предишния парламентарен шеф Димитър Русков. Свалиха го заради несправяне и неизпълнение на служебните задължения.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Запознат -
    Октопода в Банско е наранен и прокърви!Като всяка ОПГ/организирана престъпна група/ той си има глава/Иван Еринин/,тяло/Сдружение Бъдеще за община Банско/ и много пипала/Борикови и Юнчови в БСП;Мацурев в Герб;част от воеводите и темподобни други подкупни представители/!Скоро главата,а после и пипалата!
  2. Мдаа -
    Динето е половия живот е двуцефка та и в политическия е такъв

Избрано