Българи експлоатират сънародници зад граница

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Петима българи са осъдени във Франция за сексуална и трудаво експлоатация на сънародници. Те са скланяли към проституция и просия над 30 българи. Експлоатираните са предимно от Плевенско, но има и от други части на страната.

От Специализираната прокуратура съобщиха, че са съдействали по време на разследването, водено в Тулуза.

В хода на разследването, е получена информация, че властите във Франция междувременно установяват наличието на незаконно селище с около 150 жители, самонастанили се във временни постройки в района на стадион „Мунисипал” в Тулуза. Същите са се занимавали с просия.

По линия на международното сътрудничество българските власти са информирани, че в Париж е установена организирана престъпна група, занимаваща се с трафик на български граждани за Франция с цел просия, която да се осъществява в гр. Тулуза. В тази връзка френската полиция е задържала десет български граждани по подозрение в организиране и експлоатиране на други българи, които след упражнена принуда са просили по улиците на гр. Тулуза.

По делото на Специализираната прокуратура са събрани доказателства и за извършени вторични престъпления – набиране и транспортиране на отделни лица с цел да бъдат използвани за сексуална експлоатация.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано