България мълчи за поискани снаряди и мини

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

НАТО публикува съобщение в социалните мрежи, че повечето от държавите в ЕС вече са изпратили помощ за Украйна. Тя е под формата на оръжия, муниции, пари и храни. Изброени са и съответните страни.

Правителството ни все още не е излязло с ясна позиция за поисканата от Украйна помощ. "Точен план за предоставяне на хуманитарната помощ аз лично не знам да има. Може би се работи по него, но това зависи и какво ще поиска засегнатата страна", коментира днес председателят на Народното събрание Никола Минчев пред Нова. Преди ден посланикът на Украйна в София Виталий Москаленко заяви, че вече е предал на българските власти списък с артикули, от които има нужда страната му - вода, храна, одеяла, както и военни бронежилетки, маски, снаряди, мини.

До момента обаче не е ясно какво е предприела българската държава. Медиите се опитват безуспешно от сутринта да се свържат с официален представител на правителството, който да каже ще отвърне ли България на украинското искане и как. Посланик Москаленко е заявил днес, че са започнали преговори с български представители, но засега няма официално потвърждение за това.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано