България загуби Кирил Маричков

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

"В лицето на Кирил Маричков българската сцена изгуби легенда - рокаджия в сърцето си и аристократ по душа. До последния си дъх живя с песента и с любовта на публиката, на която ще липсва. Кирил Маричков и "Щурците" допринесоха за модерното звучене на българската музика, която донесе и духа на промяна в цялото ни общество. А като човек вдъхваше надежда, че музиката ни прави по-добри! Светла памет", написа във фейсбук президентът Румен Радев след новината за смъртта на Маричков.

"Отиде си една легенда! Бог да го прости", публикува Бойко Борисов. "Неочаквано загубихме Кирил Маричков! Патриархът на българския рок участва в първата наша рок група - “Бъндараците”, преди да основе “Щурците”. Кирил Маричков и Косьо Марков основаха радио “Тангра” през 1992”, посочва екипът на Радио Тангра Мега Рок.

Кирил Маричков е загуби живота си на 80 години. Имал е концерт с "Фондацията" във врачанското село Селановци, но при качване на сцената е паднал. Линейката от Оряхово до Селановци е пристигнала за 7 минути, каза директорът на Център за спешна медицинска помощ – Враца, д-р Галина Лещарска. Тя допълни, че Маричков е починал по време на реанимационни мероприятия.

„Ще се работи по досъдебно производство и ще се уточнят всички подробности“, каза още Лещарска. Заради инцидента концертът е прекратен и полиция блокирала района. БНТ

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано