Цар Симеон говори за трите "о" пред журналисти в Рилския манастир

Сподели във Facebook

БТА провежда за поредна година Световна среща на българските медии. 16-то издание бе открито от Симеон Сакскобургготски в Рилския манастир днес. Жерналисти от 17 държави бистрят темата за медиите и лъжите.

Дискусиите са в рамките на четири панела - „Вярата в медиите“, „Надеждата в медииите“, „Лъжата в медиите“ и „Изборът в медиите“. Като домакини са игуменът на Светата обител епископ Евлогий и Неврокопският митрополит Серафим. Сред гостите е образователният министър Николай Денков.

Сакскобугготски изрази оптимизъм относно стабилизиране на политическата обстановка в страната след изборите на 14  ноември и възможността за съставяне на правителство.

Той обърна внимание на три думи, които започват с "о" - обител, обективност и отечество. Посочи, че Рилската света обител, която е свързана от ранното му детство с добри и тъжни спомени, винаги е била в сърцето му и затова се радва, че БТА е намерила най-точното място за истината в този манастир. Другото "о" е обективността. Мисля, че е ненужно да наблягам на нея пред вас, които сте професионалисти, които сте връзката с чужбина и нашата родина, отбеляза Симеон Втори.

Той посочи, че обективността става все по-важна в един глобализиран свят и сравняваме обективността с истината. И третото "о", което, разбира се, за мен лично е най-важното, това е отечеството, каза Симеон. "Може би, защото аз съм живял прокуден толкова години, гледах към това отечество с още по-голяма любов", коментира той и наблегна, че се е завърнал, за да допринесе с още, а не само с това, което се е опитал да направи по време на дългите му години изгнание.

Във форума участва и медийният експерт Георги Лозанов. "На преден план вече излиза въпросът и за медийното възпитание на обществото. То трябва да започне още от най-ранна възраст", смята Лозанов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано