Червен заместник-кмет в Благоевград се самобламира

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Само двама са претендентите са областен лидер на БСП - Благоевград. 49 делегати от Пиринско избират кой да ги води - настоящият Валери Сарандев от Гоце Делчев или Костадин Дурчов от Банско.

Изненадващо в последния момент преди вота днес, кандидатурата си е оттеглил заместник-кметът в Благоевград Любен Милев. Вероятно, за да не претърпи фиаско, е подал заявление, че няма да участва в надпреварата. Може би решението му е продиктувано от "Позитано" и конкретно от председателя Корнелия Нинова, с която той е влязъл в сблъсък неотдавна заради подредбата на листата за народни избраници.

Милев претърпя остри критики от съпартийци в последните дни заради абсурдното решение на благоевградската организация да издигне единствено него за кандидат-депутат от Благоевград, което нагнети още повече напрежението в червените редици. Последваха гневни упреци от страна на активистите Емил Костадинов и д-р Вангел Арабаджиев.

Изумен от наглостта на пенсионирания бивш полициейски началник, стоматологът Арабаджиев публично коментира, че "това е дъното на БСП-Благоевград и в частност на Милев.

"С това невероятно решение Любен Милев да ни е единственият представител в кандидатдепутатската листа БСП удари дъното. С него се лишава демократичното право на всеки българин да избира и да бъде избиран. Милев първо се провали, след като застана зад независимия кандидат за кмет Румен Томов. Повече от нас бяхме за партийна кандидатура, още повече че имаме достатъчно утвърдени имена. Ако самият Любен Милев бе поел отговорността да се кандидатира, каквото се очаква от един общински лидер, революцията щеше да започне от Благоевград. Сега, понеже корабът потъва, той пръв иска да избяга. Само с него в листата отиваме на състезание с един кон", коментира публично преди седмица Вангел Арабаджиев.

Конференцията на социалистите продължава до 14.00 часа днес. Към момента най-много гласове са дадени за Валери Сарандев. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. ГЕРБ -
    Да вземем да го издигнем ние за депутат като е толко серт!
  2. Стига бе -
    Така го е научил Добревия за да отмъсти на Ниновата.
  3. Хихи -
    Тоя освен да пребива жена си и да прави интриги друго не може.Махайте го

Избрано