Паунов: Четирима с вирусна инфекция в социален дом

Сподели във Facebook

Служители от Дом за хора с умствена изостаналост са заразени с коронавирус.

"Четирима са от персонала на социалното заведение. След тях е и главният счетоводител в дома в кюстендилското село Преколница. Целият персонал е карантиниран", обяви официално кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Изследвани са всички работещи в дома - 30 души. В дома в село Преколница има 55 потребители на услугата, от които 39 са в дома, а останалите 16 - в преходно жилище. Никой от тях към този момент не е проявил симптоми на заболяването, но на всички са били взети проби.

Петър Паунов предполага, че източниците на заразата може да са съвсем различни. Паунов съобщи още, че днес предстои трима пациенти с коронавирус да бъдат изписани от болницата в Кюстендил, след като са дали по две отрицателни проби.

За лечение в здравното заведение остават четирима души. Днес се изписват трима души, те ще са под карантина 28 дни, каза Паунов.

Изявлението на градоначалника Паунов:

https://www.facebook.com/kustendil.info/videos/921581624936467/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARBuUdtVQGlg0zO27AXNzutdgrM9_Bnbpw_DKR_p86In_IfFGtEwPnnHwdgSXZQtTEjBPNkh7yIQe7Vo

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано