Четирима в болница за денонощие в Кюстендил

Сподели във Facebook
Снимка бтв Снимка: бтв

Изследват четирима за коронавирус в Кюстендил.

Трима от тях са приети в болница с бронхопневмония през денонощието. Предстои да се изследват за коронавирус.

Постъпил е и пациент със съмнение за вирусната зараза, каза кметът на Кюстендил Петър Паунов.

"Не се струпвайте в Спешното отделение за каквото ви е хрумнало. Не си търсете поводи за излизане навън, пазарувайки по 100 грама сирене от пет магазина, само, за да бъдете навън. Ключовото е спазването на предписаните мерки", предупреди Паунов своите съграждани. Броят на записалите се към Общината доброволци, в случай на нужда, вече е 76.

Към момента няма данни за нарушаване на карантината от жители на града и селата. Дезинфекцират се обществени учреждения и особено банкоматите. През един час се пръскат пространствата около тях.

Кюстендилският градоначалник е сред защитниците на вярата в доброто и Бога.

"Храмовете са източник на спасение, а не източник на заплаха или зараза", каза той предвид извършващите се служби преди Великден.

„В храмовете дръжките са омотани и се напояват на всеки час със спирт. Вратите са отворени постоянно, няма струпване на хора, дори когато се раздават даровете свещенството е предупредило да се спазва дистанция от 1,5 метра. Храмовете са източник на спасение, а не източник на заплаха или зараза. От храмовете тръгва само вярата и спасението и този, който се опитва да ни изгони от божия дом в момента скърца със зъби, плаче и заплашва целия свят, но не може да победи само вярата. Признак на неверие е ако изпадаш в тревога и паника, но признак на гордост и егоизъм е ако не спазваш мерките, които са предложени. Вярващите хора и свещенство, всички спазват мерките до детайл. Стремежът да се прекъсне молитвения зов на християнина, означава едно – да се подчиниш на злото. Това никога не може да стане", заяви кметът Паунов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Ивелин Ганчев Иванов -
    Верига магазини СИТИ. Тел.за заявки 0884 517 347
  2. Ивелин Ганчев Иванов -
    Вече местна верига магазини предлага доставка на хранителни и хигиенни стоки, алкохол, цигари и всичко налично в магазините до адрес в Кюстендил и околните села.

Избрано