Чудотворна икона на Богородица лекува хора с увреждания

Сподели във Facebook

Днес във всички храмове се молят за децата с увреждания, техните родители и за всички, които се грижат за тях. Решението на Светия Синод беше взето преди няколко години, а избраният ден беше именно празникът на Света Богородица "Радост за всички скърбящи". Това е празник на иконата на Света Богородица. Молещите се пред нея оздравяват.

През 17 век в живота на християните навлиза нов празник, посветен на Божията майка, след като извършила едно невиждано за времето си чудо.

През 1688 г. Евфимия, сестрата на Московския патриарх Йоаким се разболяла тежко и бил на смъртния си одър. Въпреки това тя продължавала постоянно да се моли. Една сутрин, след продължителна и изтощителна молитва, болната Евфимия чула гласа на Пресвета Богородица, която ѝ казала, че в Преображенския храм има икона с името "Всех скорбящих радост" .

Богородителната Дева поръчала още болната Евфимия да повика свещеника от храма, заедно с тази икона. А когато отслужи водосвет, болестта на Евфимия ще изчезне. Божията майка заръчала и още нещо. Когато Евфимия оздравее, да разказва на всички за чудотворната икона.

Чудното оздравяване на Евфимия станало точно на 24 октомври. Затова празникът се чества до ден днешен в прослава на Пресвета Богородица и Иисус Христос.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано