Д-р Панчо Панайотов: Не Ковид, а отвратителната здравна система убива

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Бившият кмет на Дупница, сега спешен медик в Рила - д-р Панчо Панайотов, е безкрайно възмутен от здравната ни система. Стотици хиляди пациенти с хронични заболявания са вече година са занемарени. В същото време плашат българите с високата смъртност от Ковид-19, коментира Панайотов.

"Мръсната и антимедицинската пропаганда не спира. Гъобелс - PR на Хитлер, праз да яде. Той е водил основно партийна пропаганда. Това днес е официализирана, антимедицинска пропаганда, по- лоша, по-отвратителна от тази на Гъобелс. И защото мръсниците нямат спирка, мой дълг е да успокоя - колкото е възможно, онези, които най-много страдат. Душици няма страшно. Плашат ви. Плашат ви с ковид, недобросъвестни хора", публикува докторът.

"От няколко дни плашат, че в България смъртността е най-висока, разбирай, че е от Ковид. Високата смъртност не се дължи на вируса. Тя се дължи на лошата, много лошата, отвратителна здравна система. Хората не умират от Ковид. Стотици хиляди, а по-точно милиони пациенти с хронични заболявания, на непрекъснато поддържащо лечение, вече почти година са занемарени. Повтарям занемарени. Няма нито един случай докладван от патолози, че причината за смъртта е китайския вирус", категоричен е д-р Панайотов.

"Друго, което пропагандата изфабрикува - Ковид причинява, перикардити, миокардити, менингит, а днес чух- и васкулити. Душици, не се стряскайте. Всичките тези стряскащи заболявания са познати. Установени от стотици години. Знае се и етиологията и патогенезата. Една от основните причини са вирусите. Грипните вируси, парагрипните, херпес вирусите, ентеровирусите, от които страдаме ежгодно, ежемесечно причиняват като усложнение тези заболявания. Просто и при ковида може да се развият тези усложнения, защото е вирус. Но сега има пропаганда. Мръсна немедицинска", гневи се екскметът демократ.

"Живейте си живота. Спокойно, позитивно. Търсете позитивното, търсете това, което ще ви донесе удоволетворение, спокойствие. Осмислете дребните ежедневни малки постижения. Сутрин, когато се събудите, спокойничко си вземете лекарствата. Някои от вас си измерват кръвното, други пулса, трети кръвната захар. Когато установите, че са добре, усмихнете се. Планирайте си една разходка по равно, в по- меката част на деня. Толкова неща ще видите, дребнички неща, но Могат да ви впечатлят, да ви заредят с позитивна енергия. И да. Проветрявайте си стаята. Не заради вируса. Заради чистия въздух- заради кислорода. Грижете се за основните си заболявания. Недейте да стоите в къщи уплашени, свити и занемарили обичайните си грижи", написа във Фейсбук Панчо Панайотов.

Напиши коментар

Коментари

  1. Д. Георгиев -
    Напълно съм съгласен с доктора !!!

Избрано