Дадоха пари на петричкия съд за делата на полицаи срещу МВР

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Отпуснаха 28 125 лева на съда в Петрич заради множеството дела, водени от гранични полицаи заради неплатен извънреден труд.

Решението е взето от Висшия съдебен съвет. Корекцията на бюджета на Темида в Петрич е за плащане на разноски за вещи лица, които се явяват по делата на униформените срещу МВР.

"Пленумът на Висшия съдебен съвет даде съгласие за корекция по бюджета за 2020 година на ВСС и Районен съд- Петрич по § 10-00 „Издръжка“. Средствата, в размер на 28 125 лева, са за сметка на неразпределения резерв по бюджета на съдебната власт", информираха от ВСС след гласуване на решението.

Припомняме, правилата, по които се изчислява заплащането на нощния труд в МВР, предизвика лавина от дела на полицаите. Най-голям е броят на тези, работещи на ГКПП-Кулата и на Златарево.

От ВСС обявиха, че към момента делата са 260. Сред тях са и производства, заведени от полицаи в управлението на МВР в Петрич.

На едно дело се плаща от 108 до 250 лева за явяване на вещо лице. Съдиите в Петрич вече са разгледали голямата част от делата. В ход са още 56, които ще приключат до края на месец март, обявиха от ВСС.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано