ДАНС разследва Цацаров

Сподели във Facebook

Шефът на Антикорупционната комисия, бивш главен прокурор-Сотир Цацаров, е с отнет достъп до класифицирана информация. Цацаров е разследван от ДАНС, обяви премиерът Кирил Петков.

"За мен това, че нямаме истински сериозни дела за корупция по високите етажи на властта, показва абсолютно ясно, че КПКОНПИ не си е свършила работата, която всички български граждани се надявахме да бъде свършена. Оценката ми е силно отрицателна", коментира Петков.

Вчера Сотир Цацаров изненадващо обяви, че ще напусне поста си до 1 март. "Ще поискам да бъда освободен от тази длъжност, считано от 1 март, до когато ще внеса в Народното събрание годишния отчет за работата на Комисията. Фактите и цифрите в този отчет ще говорят повече от празните политическите декларации и обвинения. Разбира се, ще обявя ясно и мотивите за оставката си", коментира той пред sega.bg. Цацаров оглави КПКОНПИ на 11 декември 2019 година. Мястото му в съдебната система обаче по закон се пази. Така че няма пречка Цацаров да бъде възстановен като прокурор във Върховната касационна прокуратура.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано