Данъчните оцениха мотел край Благоевград за 3,6 милиона лева

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

НАП търгува мотел, приватизиран преди години от видния благоевградски бизнесмен и бивш военен комендант Методи Калъмбов.

Мотел "Рилци" край Благоевград е оценен на 3 633 100 лева, обявиха от НАП.

Продажбата е заради неплатени от Калъмбов данъци.

Комплексът в местността "Пашовица" е непосредствено до главен път Е-79. В цената е включена 4-етажната масивна сграда с партерен и сутеренен етаж със застроена площ 2177 квадрата и разгъната застроена площ от 8370 квадратни метра. Мотелът има стаи, ресторант, дневен бар и 3 магазина, автосервиз с две халета и външен канал, паркинг и асфалтова площадка пред автосервиза. Има и друга сграда с площ 1991 квадрата, нафтово подземно стопанство с капацитет 50 тона гориво, площадки, ВиК мрежи и поливен водопровод, обслужващ целия комплекс, помпена станция, собствено осветление, подпорна стена с метална ограда и паркинг.

Депозитът за участие в търга е 726 620 лева. Имотът се продава от съдебния изпълнител Бранимира Йовкова. Огледът е от 26 октомври до 30 октомври. Заявките за участие се подават в НАП-Благоевград.

Един от първите приватизатори в Пиринско Методи Калъмбов държи и хотел "Ален мак" в центъра на Благоевград. Въпреки обещания за основен ремонт, хотелът и прилежащите към него сладкарница и нощен бар, се руши. Калъмбови прижежават и хотел "Рилец" към Рилски манастир. Той се стопанисва от дъщеря му. 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано