Дариха пари на Американския университет в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

250 000 долара дарение получиха в Американския университет.

Парите за висшето училище в Благоевград са от "Америка за България".

Част от сумата е разпределена за усъвършенстване на административните процеси и ще съдейства на Настоятелството на АУБ в изпълнението на плановете за управление на университета.

Другата половина е предназначена за стипендии, които ще подпомагат талантливи младежи да получат висококачествено образование в България в АУБ.

От фондация „Америка за България“ обявиха и своето решение да удвоят сумата на всяко дарение от възпитаник на университета, направено от 1 януари до 30 юни 2020 г., на стойност до 500 000 долара. По този начин общата сума може да достигне до 1 000 000 долара, което ще доведе до двойно по-голям ефект на набраните от възпитаници средства. Ангажираността на фондацията с каузата на АУБ ще помогне на университета да продължи да следва своята мисия и да предоставя образование в България на световно ниво на талантливи младежи, които носят позитивна промяна в страната и света.

„Изключително признателни сме на фондацията за щедростта и огромната подкрепа през годините. Фондацията е блестящ пример за институция, посветена на демократичните ценности и икономическото развитие на България. Помощта, която фондацията оказва на университета и на нашите талантливи студенти, е свидетелство за важната роля, която възпитаниците ни имат за просперитета на страната“, каза председателят на Настоятелството на АУБ д-р Каролин Стефанко.

Построеният през 2012 година студентски център на АУБ бе посветен на фондацията, която осигури 8 000 000 щ. д. за осъществяването на проекта. Модерната и многофункционална сграда бързо се превърна в емблема на университета и предпочитано място за студентите да общуват извън класната стая и да развиват талантите и уменията си в спортната и театрална зали.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано