Даряват пари за джамия

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Районно мюфтийство - Благоевград участва в акция по даряване на пари за нова джамия.

Проведе се съвместно с Мюсюлманско настоятелство в Гоце Делчев, където ще е молитвеният дом. Инциативният комите за строежа на джамия, организираха благотворителен базар за финансова подкрепа. Инициативата бе приветствана лично от главния в страната Мустафа Хаджи, районният мюфтия в Благоевградско Осман Кутрев, кметове от района на Гоце Делчев с преобладаващо мюсюлманско население и активисти на ДПС.

Осман Кутрев, направи отчет и даде информация за бъдещите дейности относно изграждането на джамията. Акцията съвпадна с мюсюлманския празник Курбан Байрам. Припомняме, че през месец февруари ученици от Коран курса в Гоце Делчев събраха 83 000 лева за строежа на джамията. Средствата бяха набрани след организиране на благотворителен базар и тържество с тяхното участие. Тогава Осман Кутрев заяви, че 1/4 от помощите и средствата, които постъпват по време на благотворителни кампании на Мюсюлманското изповедание, са именно от Благоевградско.

Междувременно, мюсюлманите получиха от лидера на ДПС Делян пеевски вчера 22 едри преживни животни. След като бъде заклан, курбанът ще бъде разпределен в разфасовки по 1 килограм, които ще бъдат изпратени до всички Районни мюфтийства.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано