Даряват пари за операция на най-тежката жена

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

25 000 лева са нужни за най-тежката жена. Парите са са операция в Турция.

Христина Секулова е от Дупница. 33-годишната не е излизала навън от девет години. Гастректомия - оперативно отстраняване на част от стомаха, е надеждата за младата жена.

Тя е преживяла силен стрес преди десетина години. На гости на своя приятелка станала очевидец на побой на мъжа й. След случилото се младата Христина изпада в шок. „Спомням си, че се прибра у дома. Нито говореше, нито вода пиеше – нищо. Само повтаряше, че й е студено“, връща се назад във времето борбената майка Цветанка.

Оказва се, че от силния стрес е получила биполярно разстройство. Заболяването съпътства човек цял живот и се характеризира със силни промени на настроението. Така започва да пие лекарства. От тях психическото й състояние се подобрява, но физическото се влошава. Христина започва да трупа стремглаво килограми, които безмилостно я обездвижват. Излишната телесна маса не позволява на младата жена да стои повече от няколко минути изправена на крака и поради тази причина е обречена да си стои у дома. Не може да излезе сама от стаята си, камо ли от къщата. Заради теглото си Христина трябва да се лиши и от образование, и от работа.

За тоалетите й семейството се е принудило да използва шивашки услуги. По магазините не могат да бъдат открити дрехи, подходящи за размера й. Затова Цветанка взима мерките й и ги дава на жена, която й шие по няколко рокли на година. Проблем с изхранването нямат. Бащата Христо приготвя хапване за семейството и Христина яде нормална порция с най-много две филийки хляб.

„Тя си е нормално дете. Яде нормално. Пие си лекарствата и не може да се разбере, че е болна, но ако ги спре, ще се върне старото й състояние. Пиейки ги обаче, трупа килограми. Не помня кога за последно съм била щастлива. Откакто се разболя, само мъка и трудности са при нас“, разказва за безизходицата майката пред България днес. Семейството е преживяло не един кошмар по пътя си. Преди няколко години безпаричието ги удря жестоко. Христо и Цветанка не могат да купуват лекарства за дъщеря си и решават да изтеглят заем. Попадат на измамници, които им обещават ниска лихва, но накрая се оказва, че вместо да върнат 6000 лева, те дължат 42 хиляди лева. 

Всеки, който желае, може да помогне на семейството на личната им сметка: IBAN: BG02UNCR70001524463771. Основание: Дарение за семейство Секулови

Напиши коментар

Коментари

  1. Анонимен -
    Наистина хората са болни, ама недоволни и неблагодарни
  2. ГЕОРГИ ОТ ЯМБОЛ -
    НЕ СА ЛОШИ ХОРАТА. КОЙТО МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ. БЪДЕТЕ ДОБРИ ХОРА.
  3. Ели -
    До колкото ми е известно те живеят в апартамент.

Избрано