Даряват пари за ремонт на читалище

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Градоначалникът Николай Георгиев апелира за неотложен ремонт на Народно читалище "Култура 1932". Призова съгражданите си да даряват пари.

"Срамно е, но до днес, повече от 140 години след освобождението на България, не са се намерили средства в нашата родина, за да се изгради тук поне приличен музей, който да пази за поколенията историческата истина за величието на нашите предци и за да пребъде в него българския дух на Пирина. Няма и да се намерят, уви", коментира кметът на Кресна.

"Сградата на читалището в Кресна е най-достойното място, където да се експонирана постоянна изложба посветена на миналото, настоящето и бъдещето на нашия прекрасен роден край”, каза Николай Георгиев.

В момента община Кресна разполага с две готови експозиции – Кресненско-Разложко въстание и Яне Сандански, които могат да бъдат изложени във фоайетата на читалището и да се превърнат в постамент, върху който да да се надгражда.

Тази година общината ще инвестира в ремонт на сградата, подмяна на дограмата и възстановяване на покривната конструкция, която тече силно. Ще се създаде и мултимедийно съдържание към двете експозиции с текстове на български, руски и английски език, но парите няма да стигнат за крайно необходимите вътрешни преустройства и ремонти.

„Ако успеем да наберем достатъчно средства ще можем да завършим ремонтите до края на лятото и нашият музей ще може да заработи още тази есен. Ангажираме се на фасадата да поставим паметна плоча с имената на всички дарители, независимо от сумата, която са предоставили”, призова кметът.

Сметката на народно читалище "Култура 1932" за дарения:

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ КУЛТУРА 1932
IBAN BG61BPBI79221044310601
BIC BPBIBGSF

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано