Дават пари на общините Банско, Гоце Делчев, Петрич, Кресна и Сандански

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

МОСВ одобри за финансиране 11 проекта в област Благоевград.

Ще бъдат реновирани и изградени нови паркови пространства, ще се създават и възстановяват зони за отдих, ще се ремонтират детски и спортни съоръжения и други.

Детски площадки и кътове за отдих ще се построят в община Банско. Те са в селата Филипово и Обидим. В Гоцеделчевско също ще има нови обекти - в селата Баничан, Господинци, Беслен.

Пет са училищата, които са класирани сред одобрените проекти от ПУДООС тази година. Иновативна зелена класна стая на открито ще бъде изградена в двора на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Кресна.

Мини екосистема пък съвсем скоро ще помага в образователния процес на учениците в ОУ „Братя Миладинови“ в разложкото село Елешница.

Ферма за зеленчуци ще се направи в ДГ „Дора Габе“ в Сандански. Нови кътове за игра са предвидени в ДГ „Детски свят“ в Благоевград и "Снежанка" в Петрич.

От Областен информационен център – Благоевград съобщават, че в рамките на обявения прием за тазгодишната кампания „Чиста околна среда“ са получени и разгледани общо 1740 проекта. След извършено класиране от Комисия, назначена със заповед на Министъра на околната среда и водите, за финансиране са одобрени 341 проектни предложения, от които 135 на общини и кметства, 103 проекта на училища и ЦПРЛ/ОДК и 103 проекта на детски градини. Одобрените проекти на общини и кметства ще получат финансиране до 15 000 лева. Училища, детски градини се финансират до 7500 лева.

Напиши коментар

Коментари

  1. Миле -
    А в грозния парк в Банско, без пейки с облегалки и детски площадки!? До кога, това било топ курорт!
  2. Миле -
    А в грозния парк в Банско, без пейки с облегалки и детски площадки!? До кога, това било топ курорт!

Избрано