ДБ иска камерите да снимат за "Гражданска отговорност" и ГТП

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

От ДБ ще предложат включването на "Гражданска отговорност" и годишен технически преглед в електронните фишове. Камерите по пътищата към момента не отчитат дали автомобилите и автобусите са преминали през ГТП, съобщи депутатът от ДБ Божидар Божанов, като се позова на отговор по темата от МВР.

Въпросът възникна, след като камион катастрофира на магистрала “Тракия” и я затвори за движение за 14 часа. Впоследствие се оказа, че камионът се е движил по пътищата без технически преглед, без застраховка, без винетка и с неплатени глоби. От МВР са обяснили пред Божанов, че законът не позволява камерите им да следят за наличие на ГТП. „Имаме инфраструктура и пропускаме да я използваме”, коментира депутатът, цитиран от пресцентъра на ДБ.

Божанов напомни, че в парламента предстои да се разгледат изменения в Закона за движението по пътищата. В тази връзка, Божанов смята да предложи включването на технически преглед и гражданска отговорност в електронните фишове, като за това ще трябва да проверяват не само камерите на МВР, но и камерите на тол системата.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано