Деца от Югозапада празнуват в Благоевград

Сподели във Facebook

Честит празник, малки и пораснали деца! Международният ден на детето води началото си от 1925 година. Тогава За първи път 1 юни се чества мащабно, в 51 страни по света през 1950 година. 

Целодневен спортно-развлекателен маратон е планиран за децата в Благоевград. Най-атрактивен е детският футболен турнир.

Участват 30 отбора и над 300 деца от цяла Югозападна България. Участниците ще бъдат разпределени в четири възрастови групи. Началото на първия двубой от турнира е предвидено да бъде от 9.00 часа на терените в село Рилци.

Организатори са ДЮФК „Хлапетата“ и БФС. Организаторите ще се погрижат да създадат незабравим футболен празник за всички участници и зрители.
Ще бъдат подсигурени купи, медали, грамоти и индивидуални награди за всички участници на турнира.

От 11.30 часа в летния театър в квартал „Вароша“ на Благоевград е началото на представлението ,,Златка, Златното момиче“. От 17.30 часа се открива обща изложба на школите по изобразително изкуство, керамика, декоративно-приложно изкуство, мода и дизайн на децата от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. В 18 часа е началото на концерта на ДЮФА "Пиринска китка", а от 19.00 на Градския детски хор при НЧ „Н. Й. Вапцаров -1866“ - Благоевград.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано