Ден на малките и пораснали деца

Сподели във Facebook

Честит празник, малки и пораснали деца! Живи и здрави, сбъдвайте мечтите си! Международният ден на детето води началото си от 1925 година. Тогава За първи път 1 юни се чества мащабно, в 51 страни по света през 1950 година.

Подготвени са забавни и емоционални занимания за децата на Благоевград и във всички населени места в региона. На 1 юни празничната програма за благоевградските деца започва в 10.00 часа в Централната градска градина. Подсигурени са безплатни сладки изкушения и увлекателни игри. За родителите също са предвидени изненади под формата на освежаващи напитки. Ще има музика, танци, фокуси, приказки. В 16.30 часа на площад "Македония" ще се проведе празничен концерт, в който участие ще вземат възпитаници на различни школи и състави от Благоевград. Непосредствено след това, от 18.00 часа,на същото място, всеки, който желае може да се присъедини и да подкрепи идеята за най-дългото хоро.

От 18:.0 часа на площад "Народни будители" през музея, започва концерт под надслов "На мегдана". В него ще се изявят малки и млади творци от "Пиринска китка" към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Всички деца са поканени да изживеят един незабравим и весел празник.

На 1 юни в 17.00 часа е с музикалната програма и раздаване на номера за участие в празничната томбола в Разлог. Участието е безплатно. Всяко дете има право да получи само един билет за томболата. Забавна програма са подготвили и в село Горно Драглище. От 11.30 часа започва „Детско парти“ – музика, танци и забавни игри с аниматори и приказни приятели. Тържеството в село Бачево от 13.00 часа на “Празник на детето”. В 17:00 часа на стадиона в село Годлево също има забавни игри и вкусни изненади за децата. Партито в село Баня е от 18.30 часа.

В Симитли, Банско, Гоце Делчев, Сандански, Петрич, празникът също е вълнуващ и изпълнен с емоции за децата и родителите.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано