До произнасяне на съда данъците в Благоевград са непроменени

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Започна данъчната кампания в Благоевград. Собствениците на имущество имат възможността да заплатят пълния размер на задълженията до 30 април и да получат 5 процента отстъпка. След тази дата те ще могат да платят на две равни вноски до 30 юни и до 31 октомври, информираха от Общината.

Касите са с работно време от 8.00 до 18.00 часа, с едночасово прекъсване от 12.30 часа в работните дни.

Плащане може да се направи и по банков път, чрез ПОС терминал, както и чрез лицензирани оператори на услугата „Платежни услуги парични преводи”.

Община Благоевград предлага и услуга за плащане на местни данъци и такси чрез виртуален ПОС терминал за картови разплащания. Целта е собствениците на движимо и недвижимо имущество на територията на общината да бъдат улеснени и да имат възможност да погасят своите задължения дистанционно. Платформата е изцяло общинска и работи без посредници.

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и част от екипа му дадоха пример днес и платиха първи данъците си.

"Важно да се отбележи, че в момента няма никакво увеличение на задълженията на гражданите. Размерът на такса битови отпадъци е 1,1 промила и е сред най-ниските в страната", каза градоначалникът.

Ставката на такса смет, която бе увеличена с решение на общинските съветници, остана непроменена заради започнали три съдебни дела, а също така и проверка на прокуратурата.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано