Добринище отсрами Разлог и Банско с един депутат

Сподели във Facebook
Надежда Самарджиева-фейсбук Надежда Самарджиева-фейсбук

ЦИК ще обяви имената на новите депутати на 6 октомври. Преди това ще се проверяват протоколи от определени Районни избирателни комисии.

В неделя ще стане ясно кои от спечелилите народни избраници, кандидатствали от два района, ще посочат пред ЦИК къде ще реализират мандата си.

Както вече информирахме на ръба да влезе в НС е гоцеделчевецът Богдан Боцев. Той е с най-много преференции в листата на БСП - 2102. Ако лидерът Корнелия Нинова не се оттегли от Благоевград, където бе водач, пренареждане по преференциален вот не може да се случи, тъй като по право Нинова побучава към личните си преференции, които са 855, още над 4000 гласа от бюлетините без отметка.

Депутатка е Надежда самарджиева от Добринище. Тя е от доверените до лидера на Български възход Стефан Янев.

Благоевград остава с двама депутати в следващия парламент - Андрей Гюров и Владимир Табутов. Има надежда все още за адвокат Цвета Рангелова от "Възраждане". Тя ще е депутат, ако водачът се откаже от Първи МИР и влезе от Бургаз.

Росица Димитрова от ГЕРБ-Благоевград няма шанс за народен избраник. Тя е с 2646 преференции, н пред нея са Стефан Апостолов със 7357 лични гласа, Костадин Стойков от Петрич, спечелил доверието на 4163 избиратели, както и санданчанинът Георги Георгиев с 3652 преференции. Водачът Росен Желязков, който е бивш транспортен министър е кандидат само от Благоевгрд. Банскалията Александър Мацурев не успя да събере лични предпочитания, както през годините.

ДПС е с двама депутати. Водачът Делян Пеевски ще депутатства за пореден път с гласевете в Пиринско. Вторият е дългогодишният депутат Елхан Кълков от сатовча. Халил Летифов ще избере мандат в Стара Затора, информираха от партията.

Адвокат Иван Димитров от Разлог няма да е в НС. Той изказа съжаление в профила си в фейсбук снощи.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано