Доизграждат пречиствателна станция в Сандански, бивш конак става музей

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

"Благодаря на жителите на селата край Сандански, посрещнали ни топло и гостоприемно. Няма да престанем да подобряваме живота и инфраструктурата в тях", декларира в социалните мрежи досегашният кмет на Сандански Атанас Стоянов, който е кандидат за втори мандат.

Снощи той беседва с живеещите в селата Склаве и Ласкарево. Проведе откровен диалог. "взаимното уважение и сътвореното дотук са факторите, на които се гради връзката между Общината и населените ѝ места. Срещи, като тези са доказателството, че когато вратата за хората е била винаги отворена, те отговарят със същото. Пълна подкрепа и за едни от най-работещите кметове на двете села - Павел Пъхнев и Георги Миталов", обяви Атанас Стоянов.

Той начерта и конкретни придобивки за санданчани и хората в малките населени места в общината. Предстои подмяна на водопровдните и канализационни мрежи в града и селата. Осветлените изцяло ще бъде подменно. В Мелник ще се изгради нов пешеходен мост, а сградата на бившия конак в най-валкия град у нас, ще се превърне в музей. Мост ще има и в района на парка в Сандански. Предстои доизграждането на новата пречиствателна станция. Реализацията на мащабния екологичен проект ще реши един дългогодишен проблем за пречистване на всички отпадъчни и канализационни води на град Сандански и село Поленица. Завършената Пречиствателна станция за отпадни води – Сандански ще разполага със следните съоръжения: трафопост, входен портал и ограда, пречиствателен блок, обслужваща сграда, площадка и сграда към механичното стъпало, помпена станция, изсушително поле, дизел генератор, паркинг за леки автомобили, площадкова инфраструктура и комуникационни площи. Общата стойност на проекта е в размер на 14 414 202 лева, което го прави най-големият одобрен инвестиционен проект за община Сандански. Предвижда се и Спортен интернат в града.

ки.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано