Доживотен затвор за убиец, изнасилил и дете в Гоце Делчев

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Френските магистрати постановиха доживотен затвор за българин, убивал и изнасилвал. Последното престъпление на Олег Чиков е изнасилване на непълнолетно момиче в Гоце Делчев.

Властите във Франция поискаха преди време екстрадиция и го наказаха сурово за убийство на семейство там. Чиков бе издирван продължително време и се оказа, че излежава 9-годишна присъда в Бобовдолския затвор. Българските магистрати го предадоха на френските власти.

32-годишният Олег Чиков е обвинен, че изнасилил и убил жена, след което се опитал да убие хазяите си. Той успял да се укрие от френските власти, но след 2 години извършил блудство с дете от Гоце Делчев. 

На 17 години Олег Чиков, който тогава е живял в интернат, изнасилил и убил учителката и скулптор Дора Балинова от Ракитово, за което през 2005 година пратен в затвора. Излежава присъдата си и през 2013 година заминал във Франция.

Тогава убил възрастни французи. След зверствата във Франция се завърнал в България, за да не бъде открит от властите. Установил се при майка си, която живеела в Гоце Делчев, и извършил блудство с дете от града.

"Уес Франс" публикува, че Олег Чиков представлява криминологична опасност.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано