Дружество се състезава само за 10 700 335 лева

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Оценяват оферта на кандидат за оператор на Анаеробната инсталация в благоевградското депо. Консорциум "Еко Благоевград 2024" ДЗЗД е единствено дружество, с документи за участие в обществената поръчка, която възлиза на 10 700 335 лева без ДДС. Срокът за изпълнение е 5 години.

Офертата на участника бе отворена от конкурсна комисия днес. Предстои тя да се произнесе дали внесените документи отговарят на изискванията за допустимост, след което ще се пристъпи към преглед на техническите предложения и публично отваряне на ценови оферти. В консорциума партньори са 3 фирми - „Ес ер Тахнолоджис (Ес Ер Те)“, управлявана от Антон Борисов Павлов ООД, „Спартак Тексим“ ООД на Теодора Емилова Самарджиева, а също и „Гео – Бор Нова“ на едноличните търговци Иво Вучков и Димитър Малинов.

Изпълнението на договора за обществена поръчка ще се финансира от приходите от Такса битови отпадъци, пропорционално на обема събран и обработен отпадък за всяка от общините, които обслужва инсталацията, а именно Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево.

Припомняме, че през април тази година комисия на Дирекция за национален строителен контрол прие Анаеробната инсталация за разделно събиране на биоразградими отпадъци край Благоевград, с което приключи и процедурата по придобиване на Акт 16. По метода на суха метанизация ще се третират разделно събрани биоразградими отпадъци.

При процеса на анаеробно третиране ще се произвежда биогаз и компост. Биоразградимите отпадъци ще се третират в специално изградени биореактори, херметически затворени, където съгласно предвидената технология ще протича процесът на анаеробна ферментация. Съоръжението е с капацитет близо 16 000 тона годишно и ще обслужва 100 000 жители от петте общини.

Вече са закупени и необходимите автомобили и съдове, с които биоразградимите отпадъци ще бъдат извозвани и събирани разделно.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано