Двама в Кюстендилско пребориха коронавируса

Сподели във Facebook

Един новозаразен е регистриран в област Кюстендил. Двама души в региона са преборили коронавируса, съобщиха от Националния оперативен щаб.

31 са заразените в страната. От тях 20 са приети в болница, активните области са 9, активните случаи - 1481. Направените изследвания за денонощието са 1611.

Общият им брой е 2100, обявиха от Националния оперативен щаб. Сред заразените е и едно дете на 10 години. Медицински персонал - има 3 нови случая - лекар в Пазарджик, медицинска сестра и санитар в многопрофилната болница на ВМА в Плевен. Заразените досега са 228, запазва се процентът им от общия брой - 11%.

Националният оперативен щаб ще продължи да работи и да следи обстановката в страната, уведоми Венцислав Мутафчийски. Относно детските градини от Щаба следят обстановката в Западна Европа. На сутрешно заседание с премиера Мутафчийски е изразил становище, че детските градини не бива да бъдат отваряни поне още седмица.

“Има клъстарно разпространение на болеста, което ние отчитаме като много добре. Ако продължим в същия дух, това дава по-големи шансове за нормален живот в бъдеще”, заяви Мутафчийски.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано