Филмов фестивал събира именити артисти

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Фествал на късометражното кино събира звезди от нашите сцени и снимачни площадки. Юлиан Вергов, Александър Алексиев, Крис Захариев, Йорданка Кузманова, Павел Поппандов, Георги Къркеланов и Лили Гелева са сред българските участници във фестивала в Перник. Откриването е на 31 май. Продължава до 7 юни.

Международният фестивал за късометражно кино “In the Palace” дава възможност на публиката да се докосне до таланта на множество творци. Звездното присъствие на редица актьори ще бъде реализирано на екран в Двореца на културата в Перник.

Значително е българското присъствие в тазгодишната селекция на фестивала. В английската продукция „So Far so Good“ участва българката Боряна Маноилова. Внучката на скулптура Георги Чапкънов – Чапа, познаваме от „Маймуни през зимата“, „Засукан свят“, „Сутиенът“, където си партнира с Мики Манойлович.

„The Immortal” – филм на Николай Урумов, е със звездното присъствие на Юлиан Вергов и Александър Алексиев. „One Elevator Apart“ на младия режисьор Крис Захариев събира на екран култови български актьори като Йорданка Кузманова, Павел Поппандов, Георги Къркеланов, Лили Гелева.

Това са само малка част от любопитните заглавия от фестивала. Гостите и жителите на град Перник ще могат да гледат филмите на живо в Двореца на културата, а останалите желаещи от цял свят имат възможност да гледат филмите онлайн чрез платформата за виртуални филмови фестивали FilmChief.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано