Фирми се конкурират за 3 милиона лева

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Две фирми, които традиционно печелят обществени пари, се конкурират за поддръжка на уличната мрежа в Благоевград и селата. Наддават за 3 милиона лева.

"Пиринстройинженеринг" и "Грома холд" са подали документи за участие в обявената от Общината поръчка за ремонт на тротоари, бордюри, асфалтови настилки, алеи подпорни стени, поддържане на улици.

Офертите им са отворени от конкурсна комисия днес, предстои те да бъдат разгледани по допустимост, след което ще се премине и към отваряне на ценови предложения. Прогнозната стойност, заложена от възложителя, е 2 900 000 лева, но без ДДС.

По досегашния договор се ремонтират ключови участъци по главни пътни артерии, второстепенни улици, междублокови пространства, алеи. Сред тях са булевардите „Св. Димитър Солунски, „Пейо Яворов“, улиците „Иван Михайлов“, „14 полк“, „Георги Андрейчин“, „Д-р Христо Татарчев“, „Александър Стамболийски“, „Митрополит Борис“, кръговото кръстовище за село Изгрев“.

Припомняме, че преди дни кметът Методи Байкушев обяви обществена поръчка и за изработване на Генерален план за организация на движението. Участници в в домогване на паричните средства са фирми от София и Варна.

 

 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано