Футболен бос печели от общинска база

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Назрява скандал заради лакомията на футболен бос, печелещ от ползването на общинска база. 

Съветници настояват да се ревизира договор между собственика на ОФК "Вихрен"- Сандански и БФС, съгласно който популярният в хазартните среди Коко Динев, преотдава съоръженията за спорт срещу солидно заплащане.

Цялата спортна база - стадион, тренировъчно игрище и съблекалните, са предоставени за ползване на ФК "Вихрен". Председателският съвет на ОбС- Сандански не е съгласен с общинските имоти да се разпорежда трета страна.

"Това е груб нарушение на правните норми и на практика ОФК „Вихрен“ не само ползва базата, а и събира такса на всички граждани, които спортуват на тренировъчното игрище и на лекоатлетическата писта. Вместо парите да отиват в Общината, постъпват в хазната на "Вирен" и респективно у Динев.

Част от съветниците в града са категорични, че БФС няма правомощия да сключва договор с трета страна, каквато се явява „Вихрен“. В решението на местния парламент от 2019 година няма клауза, която да регламентира преотдаването на базата на футболния клуб.

Вече е проведена среща в БФС. Секретарят е потвърдил за този дговор и е дал уверение, че ще бъде ревизиранрацията и същият е споделил, че е запознат с договора. Дал е и уверение, че ще извърши проверка и ако е нужно, ще бъде прекратен.

Припопмняме, преди месеци един от ръководителите - Георги Манолев, заяви, че това е договор, сключен между ФК „Вихрен” и БФС. Съгласно този договор от месец октомври ФК „Вихрен“ плаща по 490 лева наем на БФС за спортната база и всички консумативи – електрическа енергия и вода за тренировъчното игрище и спортната база. Той изтъкна, че в Югозападна България обаче всички футболни клубове се издържат от общините – Петрич, Дупница и Кюстендил. Той се оправда, че от Общината не получават и стотинка. Това обаче не е истина, контираа съветници и собственици на други спортни клубове в Сандански. "За футбола се дават най-много пари от бюджета на Сандански, за сметка на другите спортове.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано