Футболни фенове готвят блокади заради дискриминация на любимия им отбор

Сподели във Facebook

Футболни фенове поискаха оставката ва БФС президента Борислав Михайлов.

 Заплашват с блокади на главен път Е-79 заради явна дискриминация на любимия им отбор - "Беласица"-Петрич. Футболистите, които само преди месец влязоха в професионалната група, са принудени да играят домакинските си мачове в Симитли, вместо на петричкия стадион. Неотдавна спортният министър в оставка ги подведе в Петрич, че стадион "Цар Самуил" отново преминава в активите на държавата и местният тим ще има свой терен. 

"Неприятно ни е, че още първите конкретни решения, касаещи новия сезон, ни провокират да изразим сериозното си възмущение. За нас е напълно необяснимо насрочването на така дългоочаквания първи мач на Беласица в професионалния футбол след 13 години за делничен ден и ранен час. Трудно преглъщаме това, че сме принудени да посрещаме нашите противници извън изконния ни футболен дом и нашите фенове са принудени да пътуват 70 километра до град Симитли, след като ни беше отказана възможността да домакинстваме в разположеното само на 30 километра село Микрево, където стадиона с много малки и бързи подобрения, щеше да отговори на абсолютно всички изисквания", пишат до БФС от ръководството на "Беласица".

"Извън всякаква логика е няколко стотин верни фенове, секунди след приключване на работния им ден да пътуват 70 километра, по и без-това натоварения в сезона на летните отпуски трафик, и въпреки всичко гарантирано да пропуснат поне първото полувреме на мача на своите любимци в първото, макар и символично домакинство, срещу Добруджа във вторник, при това в доста ранния за юли час – 18.00. За огромно изумление и второто ни домакинство (в трети кръг срещу Ботев II) e отново в делничен ден, този път в понеделник и пак в 18.00. Това вече граничи с абсурда. Освен всичко друго, за нас изключително важно е и здравето на футболистите, при условие, че стадиона в Симитли разполага с перфектните условия за игра и в по-късен час", разочаровани са от клуба.

"Смисъл на тази велика игра е любовта на феновете. Такива, в нашия Петрич са хиляди! Всички те искат само едно - да получат адекватна възможност да подкрепят, макар и далече от дома, любимия бяло-червен отбор. Защото цар футбол е за хората", сочат в позицията.

Петричките фенове са готови за гражданско неподчинение. Смятат, че е абсурдно подобни недомислици, особено когато става въпрос за традиционни клубове със сериозна маса от привърженици, която гарантирано ще обезпечи топ посещаемост във Втора Лига.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано