Георги Костов на ски, обирът в благоевградската митница неразгадан

Сподели във Facebook

Все още няма уличени в "мокрия" обир на митницата в Благоевград.

Рразследването вече е поверено на Криминална полиция, казаха от Областната дирекция на МВР.

Проверява се версията има ли съучастие на охранители в изнасянето на 20 килограма сребърни и златни накити, както и на обявените официално 230 000 лева.

Криминалисти в Благоевград коментираха, че е непонятно за тях неглижирането на обира от страна на Агенция "Митници". Нито в деня на първия оглед, нито в следващите дни, директорът Георги Костов не бе на място. До момента няма и съобщение по случая в сайта ва Митниците, в който иначе не пропускат да се похвалят за конфискувана ракия или цигари.

Служители в митницата също се чудят защо Георги Костов, който е бивш ръководител на МВР в Пиринско и познава отлично криминалния контингент, не беше сред първите в разледването на обира. Не е намерил време дори на път за Банско, където е сред ВИП гостите за Световното по ски, да се отбие в ограбената благоевградска митница. Публикуваха с разочарование и снимки, на които позира ведро с депутата от ГЕРБ Александър Мацурев, който е и партиен лидер в града. 

Припомняме, касите в митницата бяха срязани с шлайф, ценностите и парите бяха отмъкнати на 18 януари необезпокоявано от живата охрана на "Скорпио" и от фирмата на сигурност на бившия полицейски шеф Христо Величков. Пуснали чешмите и наводнили сградата, за да няма следи.

Неофициално се твърди, че парите са много повече от обявените от прокуратурата 230 000 лева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано